Werkwijze

Bouwstenen van onze Enigma's!
"Als insiders in de Nederlandse en Bosnische samenleving kunnen we veel betekenen voor uw reis naar Bosnië. Sarajevo Reiziger kan groepen en individuen ondersteunen en begeleiden op zowel organisatorisch als inhoudelijke vlak. Wij helpen u met de volgende standaard onderdelen van de reis, te weten:

Vervoer en ontvangst
U kunt reizen per auto, bus of vliegtuig. Welk vervoermiddel u ook kiest, wij kunnen u helpen om uw heen- en terugreis op een goede manier te regelen. We hebben contacten met gerenommeerde Europese bus- en vliegmaatschappijen zoals bijvoorbeeld Austria Air, Lufthansa, Avio Expres en Eurolines. U kunt vertrekken vanuit Amsterdam, Utrecht of Düsseldorf. Hoe u ook reist, via ons kunt u snel en gemakkelijk een ticket regelen. Als u gaat met uw eigen auto kunt u bij ons een "reiskit" verkrijgen. Daarin vindt u de routes door Slovenië, Kroatië en andere belangrijke informatie over de wegen naar en in Bosnië. Bij aankomst in Bosnië wordt u ontvangen door één van onze lokale partners. Ze regelen dat u snel bij uw appartement staat en zorgeloos kunt inchecken.

Overnachting
Sarajevo is de uitvalbasis voor al onze Enigma’s. U overnacht in sfeervolle hotels of privé appartementen in het centrum van de stad. Het gaat hier om typische Bosnische huizen. Daar krijgt u persoonlijke aandacht, kwaliteit en beleeft u authentieke gastvrijheid. Het is reeds een langdurige traditie in de Bosnische steden om privé-huizen te verhuren aan reizigers. Alle appartementen die opgenomen zijn in onze reisprogramma’s zijn speciaal voor u geselecteerd op een aantal belangrijke criteria.

  • Comfort staat hoog in het vaandel. Elk appartement bestaat uit een aparte slaapkamer en woonkamer en waar mogelijk met een eigen tuin of balkon. Ook is overal een badkamer aanwezig. Tevens staat al het huishoudelijke apparatuur, zoals een koelkast en een oven, tot uw beschikking.

  • Dichtbij het centrum. Alle hotels en appartementen bevinden zich in de stad. Hierdoor staat u 24 uur in contact met de stad en haar bewoners. U kunt zo het stadsleven op een unieke manier ervaren. Appartementen staan nimmer ver buiten het centrum waardoor u lopend door de oude straten binnen 20 minuten weer thuis bent.

  • Sfeer. Appartementen waar u overnacht zijn een goede weergave van hoe een doorsnee Bosnisch huis eruit ziet. Daartoe zijn deze appartementen gedecoreerd met "ponjava" (oude vloerbekleding), en "gobleni" (naaiwerken) die de autochtone Bosnische sfeer van vroeger opnieuw laten herleven.

  • Bergen. Tijdens de reizen door de natuur overnacht u in prachtige bergappartementen en/of lieflijke cottages. U wordt voorzien van alle nodige uitrusting en kunt genieten van verfijnde doch stevige maaltijden.

Vaste programma's
Om de bewoners van een stad (Sarajevo, Mostar, Jajce of Srebrenica) of een natuurstreek (Perucica, Bjelasnica, Hercegovina) echt te leren kennen, moet u weten hoe deze plekken ademen. Daarom hebben we in ons programma vaste dagdelen opgenomen tijdens welke u onder begeleiding van lokale gidsen "de ziel van een stad of een streek" betreedt. Dit zijn de routes door de periodes, stadsdelen en streken die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis, maar ook op de toekomst van Bosnië. Zo bezoekt u in Srebrenica het Nationale Monument in Potocari en de "compound van Dutchbat". In Sarajevo bezoekt u Bascarsija (de oude stad met moskees, synagogen en kerken) en de “Tunnel of Hope”. In Mostar kunt u de fabelachtige en beroemde Stari Most (gerestaureerde oude brug) belopen. Onze vaste programma’s zijn unieke en speciaal voor onze klanten samengestelde routes die u brengen naar de plekken die onvindbaar zijn voor een doorsnee bezoeker (ongeacht of hij uit het buitenland of Bosnië zelf komt).

Losse programma's
Bosnië en haar steden hebben heel veel te bieden. Men zou hier een lange tijd moeten doorbrengen om alle “parels” van dit land te beleven. Daarom hebben we een lijst met attracties en bezienswaardigheden opgesteld die we u aanbevelen tijdens uw verblijf in Bosnië. Deze attracties hadden net zo goed in onze vaste programma’s kunnen staan. We hebben er echter doelbewust voor gekozen om een aantal attracties aan uw nieuwsgierigheid en avontuurlijke drang over te laten. Het betreft attracties die u zelf makkelijk kunt vinden. We hebben er wel voor gezorgd dat u in onze brochures voldoende informatie kunt vinden over deze parels van Bosnië.


TERUG